×Η ΕΤΑΙΡΕΙΑΤΟΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΔΙΚΗΓΟΡΟΙΝΕΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δικηγόροι

Δικηγόροι

Ευγενία (Τζένη) Γεωργούντζου

Ευγενία (Τζένη) Γεωργούντζου

ΕΤΑΙΡΟΣ

Στοιχεία επικοινωνίας

[email protected]

2107217232

Γλώσσες

Ελληνικά, Aγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά

Η Τζένη Γεωργούντζου διορίστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών το 1995 και είναι δικηγόρος Aθηνών παρ’ Αρείω Πάγω. Εξειδικεύεται στο εμπορικό και ευρύτερο αστικό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του εμπραγμάτου δικαίου. Ασχολείται με το εταιρικό δίκαιο με έμφαση στους εταιρικούς μετασχηματισμούς, τις εξαγορές και συγχωνεύσεις, την χρηματοδότηση και ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων αλλά και την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στο σύγχρονο μεταβαλλόμενο νομοθετικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στο εμπορικό δίκαιο με έμφαση στην εμπορική αντιπροσωπεία και τη διανομή, το δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας και το πτωχευτικό δίκαιο. Πρόσθετος τομέας εξειδίκευσής της είναι το εργατικό δίκαιο. Συμβουλεύει και εκπροσωπεί εντολείς σε όλους τους τομείς του αντικειμένου της στα δικαστήρια και σε διαιτησίες.

Συμμετείχε στην ομάδα συμβούλων του Υπουργείου Ανάπτυξης για την αξιολόγηση του ελληνικού ρυθμιστικού περιβάλλοντος και την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης από την World Bank κατά το έτος 2013 και στην ομάδα συμβούλων του ΟΟΣΑ για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων.

Έχει επιμεληθεί, μεταξύ άλλων, δημοσιεύσεις στο Lexology σε θέματα Προστασίας Δεδομένων και Ιδιωτικότητας (2023) και Εμπορικών Συμβάσεων (2023) για την Ελλάδα.

 

Σπουδές

Είναι πτυχιούχος της Nομικής σχολής του Πανεπιστημίου Aθηνών και του Georgetown University Law Center, Washington DC, USA (LL.M. - Foreign Investments, Competition Law, Arbitration).